Всесвітній день охорони праці

01.05.2024

За рішенням організації МОП 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. В умовах війни цей день набуває особливого значення. У той час, як країна втрачає найкращих, неприпустимо допускати нещасних випадків на виробництві, в освітніх закладах.
26 квітня було проведено низку цікавих заходів серед учнів ліцею до Всесвітнього дня охорони праці в рамках проведення місячника з ОПБЖ. Класні керівники та вчителі-предметники провели години спілкування, інформаційні заходи та п’ятихвилинки, переглянули відео, мультфільми.
З метою прищеплення навичок обережної поведінки та бережливого ставлення до збереження свого здоров’я, життя та життя оточуючих пройшли інформаційні години спілкування на тему щодо профілактики травматизму серед учнів у 7-Б класі (уч. Андрух Ю.О.) та у 7-А класі (уч. Тодоріко Т.М.)
Під час уроку «Здоров’я, безпека та добробут» у 7-Г класі були обговорені теми «Безпека велосипедиста», Чинники здоров’я» та презентовані учнями цікаві роботи (уч. Коцур Т.О.).
В бібліотеці постійно діяла виставка, оформлена Морарем В.В, з пам’ятками на тему «Пожежна безпека», «Електроприбори та газові прилади у побуті», «Наша безпека у наших руках» тощо. Учні різних класів мали можливість ознайомитись з матеріалами до дня охорони праці.
Під час уроку ЗУ (основи медичних знань) учні 10-А класу підготували та проведи захист міні-проєктів під девізом МОП 2024 року «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці» (уч. Сінгаєвська Н.С.)
26 квітня у 5-В класі проведено годину спілкування «Безпека на транспорті» (уч. Ванзар Є.Т.) Цікаве та інформативне заняття проведено запрошеним викладачем охорони праці Чернівецького транспортного фахового коледжу Ванзаром В.М. І в серйозній, і в розважальній формі така година спілкування, без сумніву, запам'ятається учням класу.
Піклуймося про своє здоров’я, ведемо здоровий спосіб життя!