ПОСЛУГИ З ОРГАНІЗАЦІЇ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

14.12.2023

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру витрат, очікуваної вартості предмета закупівлі відповідно до вимог пункту 4-1 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами) до закупівлі Послуги з організації шкільного харчування:

 

1) ІD номер: UA-2023-12-11-022278-a

 

2) Предмет закупівлі: «Послуги з організації шкільного харчування» (за ДК 021:2015: 55523100-3 Послуги з організації шкільного харчування).

 

3) Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Якість послуг повинна відповідати Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10, Наказу Мінагрополітики України №39 від 10.02.2016р., Порядку державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів, затвердженого Постановою КМУ №908 від 03.07.2006р., Закону України «Про дитяче харчування», Постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305. «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», Постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305  «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та іншими чинними нормативно-правовими актами, наказу Мінагрополітики України "Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосу-вання постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)" від 01.10.2012 № 590. Якість продуктів харчування та виготовлені з них страви повинні відповідати вимогам діючих ДСТУ, ГОСТів, іншим чинним нормативним документам.

 

Конкретна назва предмету закупівлі

Зимовий період 2024 року:

січень-лютий

Весняний  період 2024  року:

березень, квітень, травень

Всього

обіди

1-4кл.

обіди

5-9 кл.

обіди

10-11 кл.

обіди

1-4кл.

обіди

5-9 кл.

обіди

10-11 кл.

Послуги з організації  шкільного харчування, очікувана кількість, шт (діто-днів)

2494

2639

522

4300

4550

900

15 405

 

 

Кількість учнів пільгових категорій – 195.

Графік надання послуг:  згідно з поданими заявками Замовника.

Графік видачі готових страв (обідів): орієнтовно, з 1100 по 1400 год у дні, згідно з поданими заявками Замовника.

 

 

Особливі вимоги (умови)

  1. Вартість гарячого харчування для учнів пільгових категорій: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах (групах); дітей  із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей,  які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;  дітей з числа осіб, визначених у статті 10, 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; дітей, батьки яких є учасниками бойових дій, які мають відповідні підтверджуючі документи, а саме: 

- обід на зимовий період  (січень-лютий 2024 року)  для учнів 1-4 класів – 46,08 грн.;  для учнів 5-9 класів – 55,18 грн.; для учнів 10-11 класів -  61,96 грн. закладів загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади;

- обід на весняний період (березень-травень 2024 року) для учнів 1-4 класів – 47,86 грн.;  для учнів 5-9 класів – 57,16 грн.; для учнів 10-11 класів - 64,12 грн. закладів загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади.

Гранична вартість гарячого харчування для учнів пільгових категорій встановлена згідно рішення Виконавчого комітету Чернівецької міської ради «Про встановлення граничної вартості гарячого харчування для  учнів пільгових категорій у  закладах загальної  середньої  освіти Чернівецької міської територіальної громади на січень-травень 2023/2024 навчального року»  від 28.11.2023 р. № 801/27.

  1. Виконавець повинен забезпечити організацію гарячого харчування в навчальному закладі Чернівецький багатопрофільний ліцей №4 Чернівецької міської ради (адреса місцезнаходження - 58029, Україна, Чернівецька область, місто Чернівці, вулиця Небесної Сотні, будинок 18 А) (далі – заклад освіти) для учнів пільгових категорій: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах (групах); дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; дітей з числа осіб, визначених у статті 10, 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; дітей, батьки яких є учасниками бойових дій, які мають відповідні підтверджуючі документи - обіди для учнів 1-4 класів, обіди для учнів 5-9 класів; обіди для учнів 10-11 класів за списком, наданим адміністрацією закладу освіти:

-  у січні-лютому 2024 року відповідно до примірного чотиритижневого сезонного меню обідів для пільгових категорій учнів ЗЗСО Чернівецької міської територіальної громади на зимовий період 2023-24 р.  погодженого  Головним управлінням Держпродспоживслужби у Чернівецькій області та затвердженого Управлінням освіти Чернівецької міської ради (Додаток 5 до тендерної документації); 

- у березні, квітні, травні 2024 року відповідно до примірного чотиритижневого сезонного меню обідів для пільгових категорій учнів ЗЗСО Чернівецької міської територіальної громади на весняний період 2024 р., погодженого  Головним управлінням Держпродспоживслужби у Чернівецькій області та затвердженого Управлінням освіти Чернівецької міської ради (Додаток 6 до тендерної документації).

  1. Учасник (виконавець) в ході надання послуг з організації шкільного харчування повинен використовувати наступні документи та враховувати положення нормативно-правових актів: Закону України «Про охорону дитинства», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011р. № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення  податком на додану вартість», постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», розпорядження Кабінету Міністрів  України від 27.10.2023 № 990-р «Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у2023-2024 роках», спільного наказу Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 р. № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» наказу Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020р. № 2205  «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 20.02.2013 № 144 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил»; Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб».
  2. В ціну послуг учасник процедури закупівлі повинен врахувати всі витрати на сплату (відшкодування) комунальних послуг (електроенергії, тепло- і водопостачання, водовідведення, тощо), які будуть використані в харчоблоці (їдальні) закладу освіти. Виконавець (Учасник-переможець) зобов’язаний укласти відповідні договори та своєчасно відшкодовувати спожиті комунальні послуги, в тому числі за спожиту електроенергію, тепло- і водопостачання, водовідведення, тощо відповідно до виставлених Замовником (закладом освіти) рахунків.
  3. Продукти харчування, з яких готуються страви, не повинні містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів смаку, штучних консервантів. Продукти харчування та продовольча сировина повинні супроводжуватися документами, які свідчать про їх походження та якість. Відповідальність за виконання норм харчування і якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на Виконавця (Учасника-переможця).
  4. Кількість учнів щоденно може змінюватись відповідно до фактичного відвідування, відповідно до цього, обсяг закупівлі може бути зменшено, відповідно до реальної потреби Замовника.
  5. Виконавець (Учасник-переможець) зобов’язаний забезпечити своєчасне проходження періодичного профілактичного медичного огляду працівників, які будуть залучені для надання послуг.

 

 

 

4) Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

 

 Гранична вартість гарячого харчування (обідів) для учнів пільгових категорій: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах (групах); дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; дітей з числа осіб, визначених у статті 10, 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; дітей, батьки яких є учасниками бойових дій, які мають відповідні підтверджуючі документи, встановлена згідно рішення Виконавчого комітету Чернівецької міської ради «Про встановлення граничної вартості гарячого харчування для  учнів пільгових категорій у  закладах загальної  середньої  освіти Чернівецької міської територіальної громади на січень-травень 2023/2024 навчального року»  від 28.11.2023 р. № 801/27.

Згідно отриманої інформації щодо кількості учнів пільгових категорій, які мають право на безоплатне харчування (гарячі обіди), з врахуванням граничної вартість гарячого харчування для учнів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади встановленої рішенням Виконавчого комітету Чернівецької міської ради «Про встановлення граничної вартості гарячого харчування для  учнів пільгових категорій у  закладах загальної  середньої  освіти Чернівецької міської територіальної громади на січень-травень 2023/2024 навчального року»  від 28.11.2023 р. № 801/27  проведено розрахунок очікуваної вартості закупівлі.

 

 

5) Детальніше обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру витрат, очікуваної вартості предмета закупівлі відповідно до вимог пункту 4-1 постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами) до закупівлі  відображено у  файлах тендерної документації на веб порталі Уповноваженого органу з питань публічних закупівель (ЕСЗ «Прозорро»), з якими можна ознайомитися, перейшовши за наступним посиланням:     https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-12-11-022278-a