Випуск 2023

30.06.2023

Шановні, випускники!
Сьогодні у нашому ліцеї особливий день. День, який є відправною точкою для 56 юних, окрилених мріями і амбітних ідей випускників Чернівецького багатопрофільного ліцею 4.
Шановні діти! Сьогодні, ви стоїте на порозі "нової ери" у вашому житті.І мої слова для вас, шановні випускники. Війна швидко зробила вас дорослими, такі реалії часу. Але сьогодні вам робити власний вибір. Подивіться: навколо вас так багато людей...Одні наповнюють душу світлом і теплом, інші - вносять темряву і смуток. Ви на порозі дорослого життя.Треба визначитись: з ким іти далі, а від кого бігти подалі.Але у будь-якій ситуації не розмінюйте себе на негідне, на тимчасову вигоду. Робіть так, як вчили вас батьки, як вчили вас ваші вчителі.Вони завжди вас підтримають, нададуть допомогу.Сьогодні ми порівнюємо вас з пташенятами, які вилітають з батьківського гніздечка.Вам потрібно летіти. Летіть! Набирайте свою швидкість, свою висоту,не озираючись назад. Кому ви потрібні- вас наздоженуть. Змінюйте все на краще – свої Чернівці, свою Україну, це вам під силу.
Змінюйтесь самі, бо ніщо не зміниться навколо, доки не зміняться люди, які вас оточують.Живіть у свободі і любові, наповнюйте свої серця добром, орієнтуйтесь на ідеали сьогодення: віра, перемога ,свобода, ЗСУ!
Одне слово, ідіть впевнено до мети, не стійте посеред пустелі.Ніколи не зупиняйтесь у пошуку своєї улюбленої справи. Коли ви відшукаєте важливу для себе працю, робіть її натхненно, і нехай це приносить вам радість. Це – один із шляхів до щастя. Пам’ятайте, що життя – це річка, сповнена променистих джерельць, темних глибоких затонів або одноманітної мілини. Але ви маєте все необхідне, щоб впевнено подорожувати нею. Тому ніколи не втрачайте віри.Не забувайте своїх друзів та родину. Ніколи. Бо це є найближчі вам люди, ваша опора та підтримка.Знайте, що наш ліцей, наше місто - це ваш життєвий маяк, який вже вказав вам певний шлях, допоміг зробити не один вибір. Але це – ще й місце, куди ви завжди зможете повернутися по підтримку, добре слово або щиру дружню розмову із вашими наставниками.
І найважливіше: залишайтесь такими ж спраглими до життя і нових відкриттів, будьте такими ж справжніми: добрими та веселими, вигадливими та безупинними, мрійливими та сміливими! Пам’ятайте одну мудру істину: «Горе тому, хто зупиняється на горизонті». Тож, нехай ваші обрії завжди будуть неосяжними, а ваш шлях до нових відкриттів і звершень – сповнений радощів життя та щасливих моменти.
У добру путь, юні друзі.І нехай вам допоможе Бог. Слава Україні.