“Джура”

15.03.2023

У Чернівцях вперше провели школу виховників гри "Джура"
Вишкіл проводився у три етапи, сьогодні всі учасники отримали посвідки (сертифікати).
У школі виховників джур, яка відбувалася на базі ЗОШ №33, навчали, як створювати курені у закладі освіти, як їх реєструвати, розповідали про функції і кодекс виховника, про правила гри і її програму протягом року. Також знайомили із грою "Пластун", яка є складовою гри "Джура". Два перші етапи школи пройшли у грудні та січні. А сьогодні, у День українського добровольця, відбувся заключний етап.
У школі виховників взяли участь представники 36-х закладів загальної середньої освіти Чернівецької громади. Це були як вчителі Захисту України, вчителі фізкультури, педагоги-організатори, заступники директора з виховної роботи і навіть були вчителі-предметники. У своїх закладах вони будуть відповідальними за створення куренів.
Посвідки учасникам школи джур вчора вручила начальниця Управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук. Серед яких вчитель Захисту Вітчизни ліцею Ковда Сергій Володимирович. Також на цю важливу подію завітав Борис Баглей, директор Чернівецького обласного центру національно- патріотичного виховання, туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Адже проведення такого вишколу - це спільна ініціатива управління освіти та центру.