«Вихователь безпеки»

30.06.2022

Чернівецький багатопрофільний ліцей №4 Чернівецької міської ради  -  учасник пілотного проєкту Нацполіції України «Вихователь безпеки»

Поліцейські, рятувальники, представники влади й освітяни об’єднують свої зусилля для створення безпечного середовища в освітніх закладах м.Чернівців. Сьогодні, 30 червня, в обласному управлінні Нацполіції учасники проєкту «Вихователь безпеки» підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.
    Ініційований Нацполіцією проєкт «Вихователь безпеки» покликаний вдосконалити взаємодію всіх зацікавлених сторін: правоохоронців, освітян, громади та батьків заради безпеки учнів.  Відповідно до задуму, спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі повинен бути в кожному закладі освіти.
   «Наразі ми запроваджуємо цей проєкт у шести регіонах України і дев’ять територіальних громад уже долучилися до проєкту. У липні заплановано навчання вихователів безпеки, щоб у серпні вони могли приступити до роботи в школах», – роз’яснив начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан.
   У м.Чернівці спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі спочатку з’являться в освітніх закладах, зокрема у Чернівецькому багатопрофільному ліцеї №4 Чернівецької міської ради.
   «Це надзвичайно важливий проєкт в умовах не тільки військової агресії, але й загалом для створення безпечного середовища для наших дітей, – наголосив начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан – Наше головне завдання – це забезпечення психічного та фізичного здоров’я наших дітей. Завдяки реалізації проєкту ми комплексно втілимо ідею «Школа – територія безпеки».