іспити Goethe-Institut

16.09.2021

Покажи, на що ти здатний! Під цим девізом проводяться іспити Goethe-Institut, а особливо іспити рівня A1 та A2, які дають учням можливість показати свої вміння вже на початковому рівні. Завдяки цьому вони отримують визнання своїх успіхів і мотивацію до подальшого вивчення мови.
Складаючи іспити Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1 та Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch учні показують, що можуть порозумітися німецькою мовою простими словами. Іспити відповідають першому рівню (A1) та другому рівню (A2) по шестирівневій шкалі Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти. 
Учні дев’ятих класів загальноосвітніх шкіл, які мають сертифікат Goethe-Zertifikat А2, отримують 12 балів з німецької мови, не складаючи ДПА з німецької.
Починаючи з весни 2013 року іспити Goethe-Institut Goethe-Zertifikat B1 та Goethe-Zertifikat B2 визнаються як такі, що заміняють шкільні випускні іспити. Учні загальноосвітніх шкіл, які мають сертифікат Goethe-Zertifikat B1, та школярі зі спеціалізованих шкіл із поглибленим вивченням німецької мови, які мають сертифікат Goethe-Zertifikat B2, отримують 12 балів з німецької мови, не складаючи випускного іспиту з німецької. Цим кроком Міністерство освіти та науки України визнало, що іспити Goethe-Institut в принципі прирівнюються до випускних шкільних іспитів.
Сертифікати Goethe-Institut мають високу ступінь визнання в усьому світі та відкривають двері до коледжів та деяких вищих навчальних закладів у німецькомовних країнах. 
Наш ліцей вже більше п’яти років бере участь у проекті «Іспити у школах». За цей час наші учні успішно складали іспити і отримували міжнародні сертифікати. Завдяки участі ліцею в проекті «Іспити у школах» наші учні отримують понад 50% знижки від звичайної вартості іспиту. Крім того учні мають ще кілька вагомих переваг:
- (перший) досвід складання міжнародного іспиту у спокійній атмосфері
- об'єктивна оцінка знань
- мотивація для подальшого вивчення мови
- перший міжнародно визнаний європейський сертифікат
- перший крок до міжнародної кар'єри
- святкове вручення сертифікату
- призи для учнів
- учні, які отримали найкращий результат з усієї України, складаючи іспит В1/В2 отримують стипендію у Німеччині
- звільнення від державної атестації
- В1 - передумова вступу у деякі вищі навчальні заклади
- В2 - передумова до вступу в коледж
- В2 - передумова взяття на роботу у Німеччині
- Goethe-Zertifikat завжди і скрізь дійсний – необмежено і по всьому світі.
Важливо:
- Проект «Іспити у школах» є спільним проектом Goethe-Institut та Міністерства Освіти та науки України. 
- Сертифікати Goethe-Institut в об’єктивний спосіб незалежно від навчальних програм і традицій засвідчують рівень оволодіння німецькою мовою за всіма рівнями, передбаченими у «Загальноєвропейських рекомендаціях з мовної освіти».