Семінар-практикум «Реалізація компетентнісного підходу до викладання предметів природничо-математичного циклу: з досвіду призерів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

04.12.2020

27.11.2020 на базі на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області відбувся онлайн-семінар-практикум для відповідальних працівників відділів управлінь освіти та керівників методичних об’єднань учителів природничо-математичних дисциплін з проблеми «Реалізація компетентнісного підходу до викладання предметів природничо-математичного циклу: з досвіду призерів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

Серед тих, хто представив свої доповіді на семінарі були двоє вчителів Чернівецького багатопрофільного ліцею №4: вчитель математики Ю.О.Андрух та вчитель біології Н.С.Засимович.

Юлія Олександрівна Андрух представила фрагмент методичного практикуму з теми «Реалізація компетентнісного підходу до навчання за допомогою розв’язування задач практичного змісту», під час якого ознайомила учасників семінару із деякими аспектами реалізації компетентнісного підходу до навчання на прикладі уроку геометрії в 9 класі, на якому учні застосовували знання з теми «Площі фігур» при розв’язуванні практичних задач.

Надія Станіславівна Засимович ознайомила учасників семінару із методичною мозаїкою з теми « Інтерактивні форми організації освітньої діяльності на уроках біології». Під час свого виступу вчителька продемонструвала різні форми і методи роботи з учнями на уроках біології із використанням інтерактивних технологій навчання таких як мозковий штурм, метаплан, проєкт, інтерв'ю, диктор, кроссенс, евристична загадка та інші.