“Інтелект України – 2018”

28.10.2018

19 жовтня охочі учителі початкових класів міста  долучилися до роботи в інтерактивному журналі “Інтелект України – 2018”, який проходив на базі нашого закладу.

Метою заходу було розкрити суть та змістові лінії роботи у науково-педагогічному проекті “Інтелект України “, як методичної системи Нової української школи.

З вітальним словом виступила методист управління освіти Косован Оксана Корніївна, яка повідомила, що  ліцей, на даний момент – єдиний заклад у місті, у якому проект функціонує не тільки у початковій, але і у середній школі.

Любов Василівна Бордіян, учитель першого класу,  познайомила вчителів з особливостями проведення уроків читання у перших класах проекту. Вчителі включилися в роботу виконуючи завдання  із зошита з друкованою основою, проспівуючи алфавіт на мелодію відомої пісні.

Про проведення уроків української мови та письма розказала Харченко Алла Михайлівна, учитель 2-Б класу, коуч, тренер курсів для вчителів початкових класів, які працюють за проектом.

Хвилинка релаксу допомогла присутнім відпочити та налаштуватися на серйозну роботу, адже Черненко Олександра Робертівна, учителька 4-Б класу, в наступній сторінці журналу, знайомила присутніх з особливостями уроків математики та «Еврика». Педагоги спробували вирішити винахідницьку задачу, працювали в групах, представляли з великою охотою своє бачення вирішення запропонованої задачі.

Тетяна Іванівна Карбашевська ознайомила присутніх з особливостями курсу «Людина і світ», запропонувала до перегляду найцікавіші вправи із курсу, дала можливість присутнім відчути себе учнями, помірявшись силами при виконанні «Зоряних перегонів».

Педагоги мали змогу створити «Алею слави НПП «Інтелект України» », відзначивши на ній золотими зірочками ті моменти, що на їх погляд є найсуттєвішим у проекті.

Сподіваємось, що проведений захід дасть вчителям міста можливість зважити всі позитивні сторони проекту та прийняти рішення на користь впровадження проекту  у своєму закладі освіти.